YAPRAK BUZ

Denizli Balık Pazarı Restaurant 
Faaliyetlerine bir yenisini daha eklemiş ve 24 saatte 3 Ton üretim kapasitesi ile yaprak buz üretimi yapmaya başlamıştır.
10 kg lık torbalar halinde veya isteğe göre (çuvalda, bidonda vs.) sunulabilir. 
İşletmenizin İhtiyacınız olan yaprak buzları biz üretelim. Lütfen ayrıntılar ve siparişleriniz için irtibata geçiniz.
 
Yaprak Buz Nedir?
 
Çapak buz makinesinin en önemli özelliği diğer buzlara göre daha düşük ve daha çok sıcaklıklarda olmasıdır. Bu sayede dayanıklılık süresi de daha uzun olmaktadır. Su ürünleri ve balık ürünlerinde üstünde ince tabaka halinde kalması sebebiyle ürünü çok daha iyi korumaktadır. Yaprak buz diğer adlarıyla kırık buz makinesi veya çapak buz makinesi olarak da bilinmektedir. Yaprak buz makinesi soğuk oda üzerine yapılmaktadır.
 
Yaprak buzun avantajları nelerdir? 
 
-Çabuk erimemektedir ve çok daha uzun ömrü bulunmaktadır. 
-Çabuk çözünmez bu sayede daha temiz yerlerde kullanılır ve ıslaklık yapmamaktadır. 
-Tam bir şekilde temas sağlamaktadır. 
-Çapak buzlar kolay servis edilmekte ve depolanmaktadır. 
-Soğuk transfer sağlamada mükemmel bir buzdur. 
-Kullanımı oldukça kolay olmaktadır. 
-Enerji verimlilik açısından oldukça yüksektir.
 
Yaprak buz kullanım alanları nelerdir?
 
-Et tesisleri, Et ve ürünlerinin muhafazasında ve paketlenmesinde, sosis, sucuk, pastırma imalatlarında.
-Kimya sektörü; kimya fabrikalarında, Beton üretiminde, özellikle hava sıcaklığının beton kalitesini bozacak şekilde yükseldiği zamanlarda kalite normunu korumak için beton mikserlerinde, beton santrallerinde.
-Balıkçılık; balıkhanelerde balık depolarında, balık sevkiyatında, balıkçı gemilerinde, balıkçı limanlarında, deniz ürünlerinin sevkiyat veya depolanmasında.
-Balık çiftliklerinde; su ürünleri kooperatiflerinde, çipura levrek ve alabalık üretiminde.
-Tavukçulukta; tavuk kesimhanesinde, Hindi kesimhanesinde.
-Turizm alanlarında; otellerde restoranlarda, turizm tesislerinde, düğün ve özel organizasyonlarda harici soğutmada, şişe ve kutu meşrubatların soğutulmasında.
-Unlu mamüllerde; ekmek fırınlarında hamur yapımında, pasta imalathanelerinde, pastanede, Simit börek üretiminde.
-Süt sektörü; Süt ve süt ürünleri akümülasyon havuzlarında, tetrapak ambalaj tesislerinde, pastörize işlemlerinde, büyük hazneli su, süt, komposto, ayran vb. kazanlarının kısa sürede soğutulmasında.
-Perakende Alışveriş; süpermarketlerde hipermarketlerde balık reyonlarında, 
-Sanayi Üretim; lastik, boya, çelik ve metal üretimlerindeki seri imalatta soğutulmuş hammadde hazırlanmasında, yüksek hararete maruz kalan üretim ünitelerinde ısının dengelenmesinde.
-Soğutulmaya ihtiyaç duyulan her yerde…